2011

 

27.12.2011..

 

Danas je Asali napunila godinu dana. Napravili smo joj prigodnu tortu i poklonili novi topli krevetić.

 

Sretan rođendan ljubimice naša!

 

001 001 001 001 001 001

19.12.2011.

 

Asali je trenutno na vodećoj poziciji po bodovima privremenih rezultata NCMA (Nordic Club Membership Award ) 2012. za godišnju nagradu Nordic Cluba u grupi "THE BEST JUNIOR DOG".

 

Jako smo ponosni na našu princezu!!!

  

18.12.2011.

 

Završio je još jedan divan izložbeni dan. U subotu, 17.12.2011. bili smo na izložbi pasa Winter Winner 2011 te Specijalnoj izložbi FCI 5 skupine koja se održala u Celju u Sloveniji.

Asali je u Razredu Mladih postigla, dosada, svoj najbolji uspjeh te dobila: 
Odličan1, Prvak razreda mladih (PRM), Najljepši mladi pas pasmine (JBOB) i Najljepši pas pasmine (BOB)!

 

Na Specijalnoj izložbi, koja se održavala isti dan ponovo smo dobili:

Odličan 1, Prvak razreda mladih (PRM), Najljepši mladi pas pasmine (JBOB), Najljepši pas pasmine (BOB) te dva mala pehara i titulu Klupskog mladog prvaka!

 

Iako smo bili jedini prijavljeni Basenji (i ovaj put) iskoristili smo priliku ring dresure kako bi Asali priviknuli na atmosferu na izložbama. Sada dok je još mlada cilj nam je da se u ringu osjeća ugodno, da bude opuštena i da se ne boji te smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Iako je u prvom izlasku u ring bila je malo nepovjerljiva i nemirna u drugom se izlasku smirila i pokazala da može puno bolje. Tako je za BIS već savršeno mirno stajala u stavu, lijepo kasala i učinila nas je jako ponosnim. 

 

Već idući mjesec, 14. i 15.01.2012 vraćamo se u Sloveniju, na CACIB Ljubljana 2012, a do tada ćemo i dalje nastaviti sa ring dresurom!

 

Više detalja s izložbi pogledajte ovdje.

20.11.2011. CACIB Zagreb

 

Iza nas je uspješan vikend na Izložbama u Zagrebu. U petak, na klubskoj izložbi Nordic club-a Zagreb Asali je prvi puta izlagana u Razredu Mladih. Dobila je Odličan, Prvak Razreda Mladih (PRM) i  Najljepši Mladi pas Pasmine sa divnom medaljom Klubski Prvak Mladih!

 

Prvog dana CACIB Zagreb izložbe Asali je ponovila svoj uspijeh i opet dobila Odličan, Prvak Razreda Mladih (PRM) i  Najljepši Mladi pas Pasmine!

 

Drugi dan bio je malo manje uspješan sa osvojenom Odličnom ocjenom.

 

Asali se izvrsno držala i jako smo ponosni na našu malu princezu. Na izložbi je bilo jako hladno i bila je malo prestrašena ali je sve odradila do kraja. Najsretnija je ipak bila kada smo se vratili doma i kada se ispružila na svoje mjesto kraj toplog radijatora!

 

…slijedeći mjesec smo na izložbi CACIB Celje u Sloveniji!

13.09.2011.

 

IZVRSNE VIJESTI IZ AMERIKE!

Fanconi Gen Test dostupan od danas!

 

Dr. Gary Johnson identificirao je mutaciju odgovornu za nastanak Fanconi sindroma kod Basenjija.

 

BCOA i BHE sa zadovoljstvom objavljuju da je dr. Gary Johnson je identificirao mutaciju odgovornu za recesivni basenji Fanconi sindrom. Novi test, izravan test Fanconi gena sada je dostupan putem OFA (The Orthopedic Foundation for Animals).

OFA radi na tome da se da se naruči test za prethodno pohranjen DNK. Međutim vlasnicima pasa se ipak preporuča da, bez obzira na to, naruče test putem OFA web stranice.

 

Više informacija možete vidjeti ovdje

10.05.2011.

 

GOSTOVALI SMO U EMISIJI KUĆNI LJUBIMCI

Emisija je emitirana 07.05.2011.

 

Video