Veronica Tudor-Williams

 

Past Molsey, Surrey.

 

Postoji nekoliko slika Veronice Tudor Williams kako njeguje Basenji pse u svom domu.

 

Pasmina je gotovo izumrla, ali Veronica ih je počela uzgajati prije 25 godina od  nekoliko štenaca koje je donijela iz belgijskog Konga.  To su jedini psi koji ne mogu lajati.

 

Vidljivo je nekoliko snimaka potpuno odraslih Basenjija i brojnih jako slatkih štenaca iza ogradice koji potom trče preko Veronikinog krila i po kauču. Dok ih hrani vidi se da su vrlo uzbuđeni.

 

U pedesetima, Veronica Tudor Williams, još jedan poznati uzgajivač,  uspješno je nabavila još nekoliko Basenji pasa  iz Afrike kako bi osvježila europskih jedinke. Sama je otkrila psa imenom "Fula of the Congo" na ekspediciji u Južnom Sudanu na granici s Zair-om, a kasnije napisala i knjigu o tome.

 

Basenji Bossingham Uzgajivačnice

 

Nekoliko M/S Basenjija od Bossingham Uzgajivačnice u blizini Canterbury ,Kent. Ljupka  djevojčica iz M/S drži dva štenca. Komentator kaže da psi dolaze iz belgijskog Konga u Africi. Također govori kako ne mogu lajati. Još nekoliko lijepih snimki brojnih štenaca koji se igraju sa djevojkom i koja ih potom hrani.

 

 

 

 

 

 

 

Good-bye, My Lady – NOVELA

 

Good-bye, My Lady „ (Zbogom, moja Gospo) roman pisca James H. Streeta o dječaku i njegovom psu. Objavljen od strane J.B. Lippincott Company u lipnju 1954 i ponovno objavljenog u mekom džepnom izdanu u veljači 1978. Knjiga se temelji na uličnoj kratkoj priču " Weep No More, My Lady „ (Ne plači više, moja Gospo), objavljenoj u izdanju Saturday Evening Posta, 6. prosinaca 1941. godine.

 

Autor:
Zemlja:

Jezik:
Izdavač:
Godina izdanja:
Uvez:
Broj stranica:
ISBN:

James H. Street
Sjedinjene Američke Države

Engleski
J. B. Lippincott Tvrtka
Lipanj, 1954. godine
tiskano (Tvrdi & Meki)
222
0397000499

 

 

Good-bye, My Lady – FILM

 

Good-bye, My Lady  (Zbogom, moja Gospa) američka filmska adaptacija romana Good-bye, My Lady (1954) James H. Streeta iz 1956. godine.Knjiga je inspirirana originalnom uličnom pričom koja je objavljena u Saturday Evening Postu. Kao što je napisano, radnja se odvija u Mississippiju, ali je Hollywood ju mijenja u državu Georgia, lokaciju gdje se snimanje djelom odvijalo. J.H. Street je bio glavni direktor na filmu, ali je iznenada umro od srčanog udara.

 

Engleski Basenji uzgajivač Veronica Tudor Williams-govori o pismu koji je dobila od Streeta 1942. koji kaže da je prvi put dobio ideju pisati o Basenjiju nakon što je vidio fotografiju Veronice Tudor Williams-s sa nekoliko Basenjija u jednom američkom časopisu. Također je napisao da je imao toliko pozitivnih reakcija čitatelja prve priče da je napisao nastavak, " Please Come Home, My Lady„ (Molim te vrati se kući, moja Gospo), spojivši ponovo dječaka i Lady. " Please Come Home, My Lady " objavljena je u Saturday Evening Postu, 11. travanja 1942. godine.

 

Siroče bez roditelja, dječak Skeeter (Brandon De Wilde) živi u maloj kolibi u močvari sa svojim siromašnim i bezubim ujakom Jessejem (Walter Brennan). Jedne noći tajanstveni zvuk razbija tišinu. Kasnije otkrivaju da te zvukove proizvodi čudan pas (My Lady Kongo) njima nepoznate pasmine. Umjesto laveža pas proizvodi zvukove nalik jodlanju i smijehu. Životinja ima fantastična osjetila pa je oni odluče dresirati za lov na ptice. U to vrijeme pojavljuje se pravi vlasnik te životinje (William Hopper) te svjestan rijetkost pasmine, psa želi natrag. Skeeter je prisiljen odjednom „odrasti“ i odgovorno vratiti životinju. Uz novčanu nagradu koju je dobio od pravog vlasnika, u mogućnosti je kupiti ujaku Jesseju, toliko potrebne, lažne zube i sebi lovačku pušku, s obzirom da sada Lady više neće biti uz njega.

 

Redatelj:
Producent:
Napisao:
Glume:

 
Glazba:
Kinematografija:
Uredio:
Studio:
Izdavač:
Objavljeno:
Trajanje:
Zemlja:

Jezik: 

William A. Wellman
John Wayne
James H. Street – Novela, Albert Sidney Fleischman – Scenarij
Walter Brennan, Brandon De Wilde, William Hopper, Phil Harris, Sidney  Poitier, Louise Beavers,

My Lady of the Congo
Laurindo Almeida, George Fields
William Clothier
Fred MacDowell
atjac Productions
Warner Bros.
11.Svibnja, 1956
94 minuta
Sjedinjene Američke Države

Engleski

 

                          

Na vrh